Ondernemen vanuit

Een WAO-uitkering

Kan het? Jazeker, met een WAO-uitkering kun je uitstekend starten met je eigen bedrijf. Hoe het werkt lees je hieronder.

Waarom ondernemen?

Vanuit je arbeidsmogelijkheden op eigen wijze doen wat wel kan. Eigen tijd indelen, zelfstandig werken, doen waarin je gelooft en doen wat bij je past.

Bijverdienen naast je WAO-uitkering , mag dat?

Je mag zoveel bijverdienen als je wil. Je inkomen wordt verrekend met je WAO-uitkering. Ga je als zelfstandige aan de slag? Dan krijg je voortaan een uitkering in de vorm van een voorschot. Voor het voorschot gaat UWV uit van de winst die je verwacht te maken. Na afloop van het belastingjaar kijkt UWV hoe hoog je inkomen over het voorgaande jaar precies was. Dan wordt ook bekeken of je te veel of te weinig WAO-uitkering hebt gekregen. Van de Belastingdienst krijgt UWV de gegevens over de belastbare winst die je als ondernemer in een bepaald jaar hebt gemaakt. UWV bepaalt de hoogte van je inkomen door bij de belastbare winst de ondernemersaftrek en de MKB winstvrijstelling op te tellen.

Belangrijk

Het is belangrijk vast te stellen welke WAO-uitkering je ontvangt. Welk arbeidsongeschiktheidspercentage is bij jou van toepassing. UWV verstrekt je een beschikking waarin je leest wat jouw uitkeringssituatie exact is.

Wat levert het je op?

Naast heel veel voldoening en een impuls voor je zelfvertrouwen wordt je financieel gestimuleerd om te ondernemen. Slechts Een deel van de winst van je eigen bedrijf wordt gekort op je WAO-uitkering. Hoe dit exact werkt, leggen we je bij Re-Spect graag persoonlijk uit. We hebben een rekenmodel ontwikkeld waarin alle scenario’s worden doorgerekend.

Krijg ik hulp van UWV voor en na de start van mijn bedrijf?

UWV stimuleert de start van je eigen bedrijf. Ondersteuning kan op verschillende manieren door UWV worden ingezet.

Meer weten?

Wil je exact weten wat zelfstandig starten vanuit de WAO-uitkering voor jou betekent? Wil je weten hoe ondersteuning voor jou kan worden ingezet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakend gesprek.

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.