Het Verhaal van

Sanne-Marie Kohlmann

Begin 2019 was ik herstellende van een burn-out en kreeg ik een WIA uitkering. Mijn mindset was vooral zo snel mogelijk weer aan het werk gaan, maar toen ik mijn werkelijke wens om voor mijzelf te werken uitsprak, had het UWV mij aangeboden om een traject met Wiebe te starten. Ze hadden er vertrouwen in dat Wiebe mij goed zou kunnen begeleiden.

Mijn oorspronkelijke plan was om een webshop, die ik met een vriendin had opgezet, weer nieuw leven in te blazen. Ik kreeg van Wiebe bij kennismaking gelijk al heel eerlijk input en advies, maar bovenal een helder voorstel voor een stappenplan.

Ik had individuele gesprekken met Wiebe, maar sloot ook aan bij zijn ondernemingsworkshop voor het schrijven van een goed bedrijfsplan. In rustige, overzichtelijke stappen gingen we op papier zetten wat in essentie mijn onderneming zou worden.

Ik werkte er hard aan en was gedreven, maar ook snel gefrustreerd. Kijken naar de financiële kant van mijn plannen bracht mij in paniek. Wiebe laat zich daar niet door uit het veld slaan, gaat rustig alles uitleggen of samen met mij naar het UWV bellen om te vragen hoe we meer overzicht konden krijgen in mijn financiële situatie. Zonder oordeel. Dat gaf mij veel steun.

Mijn bedrijfsplan voor de webshop bleef steken op een essentieel stuk. Authenticiteit. Voor het eerst leerde ik dat ondernemen niet altijd in zakelijke taal uitgedrukt hoeft te worden. Dat een goed ondernemingsplan juist persoonlijk en authentiek het beste aanslaat. Een gedreven passie als basis, een stuk van jezelf als fundament. Dat leerde Wiebe mij, maar ik begreep het pas echt toen ik het hele plan over een ander boeg gooide.

Wiebe zag andere kwaliteiten in mij die niet zoveel met een webshop voor woonspulletjes te maken had. Hij vroeg me of ik ook wel eens schreef en of ik meer kon doen met mijn tekentalent. Ik vertelde hoe ik vanaf kind af aan eigenlijk boeken wilde schrijven en zelf illustreren. Dat ik een afgestudeerd illustrator ben, maar dat ik nooit vorm heb durven geven aan die kwaliteiten. Bam. Dat moest ik gaan doen.

Mijn bedrijfsplan heb ik volledig herschreven naar 'het schrijven en illustreren van een eigen kinderboek'. Een kinderboek voor hoogsensitieve kinderen. Het verhaal lag er al, want ik zocht boeken voor mijn eigen zoontje van 6 om hem, op zo’n jonge leeftijd al, de lessen mee te geven die ik na 30 jaar pas leerde toepassen na mijn burn out.

Ik schreef het plan, ik presenteerde het met een brok in mijn keel en kreeg prachtige reacties als feedback op briefjes mee. Waaronder een briefje van Wiebe: Ik ben trots op je!

Inmiddels is mijn onderneming uitgegroeid tot meer dan alleen het kinderboek. Ik ben elke dag met plezier aan het illustreren voor verschillende klanten en heb mijn niche gevonden in het illustreren van gevoel. Een mooie combinatie van mijn kunstenaarschap en empathische kwaliteiten. Ik help mensen met hun mentale gezondheid door middel van iets wat ik het liefste in de wereld doe: beeld maken.

Op deze plek had ik nooit terecht kunnen komen zonder de persoonlijke betrokkenheid, het geduld, de aandacht, professionaliteit, het netwerk, de kennis en het vertrouwen van Wiebe. Duizendmaal dank.

Sanne-Marie Kohlmann
Gum Bubble
Illustrator van gevoel
www.gumbubble.nl

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.