De Omgekeerde Begroting

Veel ondernemers voelen tegenzin bij het onderwerp financiën. Saai en complex is de gedachte. Bij Re-Spect niet! Wij draaien het om zodat cijfers nuttig en leuk worden.

Een begroting, maar dan omgekeerd

Een begroting verstrekt een helder overzicht in verwachte opbrengsten en verwachte kosten. In een begroting start je met het inschatten van de verwachte omzet. Vervolgens bepaal je de verwachte, fiscaal toegelaten, bedrijfskosten. Onderaan in de begroting lees je de nettowinst. De praktijk leert dat het inschatten van de verwachte omzet lastig is. In de Omgekeerde Begroting lossen we dit probleem op. We werken omgekeerd. Je start met het bepalen van je gewenste inkomen. Vervolgens bepaal je je bedrijfskosten. De Omgekeerde Begroting toont je vervolgens de omzet per jaar, maand en week. Dit is een handig uitgangspunt voor het marktonderzoek. Dit helpt je ook bij het bepalen van je uurtarief of de prijs van je product.

Training

De training Omgekeerde Begroting start met uitleg over de begroting. Wat is het en wat kun jij er mee? Tijdens de training werk je jouw begroting stap voor stap uit. Je verwachte bedrijfskosten worden aan de hand van een checklist nauwkeurig gespecificeerd. Nadat jij je gewenste ondernemersinkomen hebt vastgesteld, kan de Omgekeerde Begroting worden ingevuld. Jouw noodzakelijke omzet per week, maand en jaar wordt nu getoond.

Wat levert de training je op?

  • Je eigen begroting
  • Inzicht in jouw relevante bedrijfskosten
  • De noodzakelijke omzet per week, maand en jaar uitgaande van je verwachte bedrijfskosten en je gewenste ondernemersinkomen
  • Een handige tool voor het bepalen van je uurtarief of de prijs van je product.

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.