Omgekeerde begroting

Ondernemers die ik ontmoet, voelen zeer regelmatig een gezonde tegenzin bij het onderwerp financiën. “Het is ingewikkeld, het is complex" en "ik heb er weinig mee” zijn uitspraken die ik zeer regelmatig hoor. Als ik vraag wat hieraan te doen, hoor ik vaak dat er in het netwerk iemand is die kan helpen. Heel mooi, maar hoe krijg jij zelf zicht op cijfers in je eigen bedrijf? Vanuit het langdurig samenwerken met (startende) ondernemers is De Omgekeerde Begroting ontstaan. Tijdens de vele trainingen die ik heb verzorgd, geef ik bij aanvang aan dat ik de complexiteit en scepsis bij het onderwerp financiën zal wegnemen. Eenvoud staat centraal. Het is mijn uitdaging (startende) ondernemers met een glimlach de training te laten volgen.

Een begroting, maar dan omgekeerd

Een begroting verstrekt een helder overzicht in verwachte opbrengsten en verwachte kosten. In een begroting start je met het inschatten van de verwachte omzet. Vervolgens bepaal je de verwachte, fiscaal toegelaten, bedrijfskosten. Onderaan in de begroting lees je de nettowinst. De praktijk leert dat het inschatten van de verwachte omzet lastig is. In de Omgekeerde Begroting lossen we dit probleem op. We werken omgekeerd. Je start met het bepalen van je gewenste inkomen. Vervolgens bepaal je je bedrijfskosten. De Omgekeerde Begroting toont je vervolgens de omzet per jaar, maand en week. Dit is een handig uitgangspunt voor het marktonderzoek. Dit helpt je ook bij het bepalen van je uurtarief of de prijs van je product.

Training

De training Omgekeerde Begroting start met uitleg over de begroting. Wat is het en wat kun jij er mee? Tijdens de training werk je jouw begroting stap voor stap uit. Je verwachte bedrijfskosten worden aan de hand van een checklist nauwkeurig gespecificeerd. Nadat jij je gewenste ondernemersinkomen hebt vastgesteld, kan de Omgekeerde Begroting worden ingevuld. Jouw noodzakelijke omzet per week, maand en jaar wordt nu getoond.

Wat levert de training je op?

  • Je eigen begroting
  • Inzicht in jouw relevante bedrijfskosten
  • De noodzakelijke omzet per week, maand en jaar uitgaande van je verwachte bedrijfskosten en je gewenste ondernemersinkomen
  • Een handige tool voor het bepalen van je uurtarief of de prijs van je product.

Kan ik je helpen met ondernemen of
om zicht te krijgen op cijfers in jouw eigen bedrijf?

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.