Een frisse blik op ondernemend re-integreren

Re-Spect is het nieuwste re-integratie en outplacementbureau in Noord-Nederland. Vers van de pers. Een frisse wind met een verfrissende aanpak. Jong, energiek en vernieuwend. Kortom FRIS.   

We zijn fris omdat Re-Spect anders denkt: Re-Spect geeft geen antwoorden maar stelt vragen, veel vragen. Zoals te lezen in het boek ‘Mag ik je geen advies geven’. We hebben frisse mensen. Mensen die jong van geest zijn en het ondernemersgen hebben.

En Re-Spect hanteert een frisse aanpak. We houden van simpel en kiezen voor focus. Re-Spect draait zaken om, zoals in de Omgekeerde Begroting. Fris zijn helpt klanten aan een nieuwe heldere blik op eigen kunnen. Het geeft nieuwe ideeën, een heldere geest en een frisse blik. Kortom alles voor een frisse nieuwe start.

Foto van Wiebe Leenstra

Een nieuwe start

Als afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit te Groningen verheugde ik me op een loopbaan in de financiële sector. Ik hou van getallen. De vertaalslag van heldere getallen naar het maken van keuzes spreekt me aan. Het liep anders. Een forse visuele beperking noodzaakte me tot het maken van keuzes. Niet makkelijk om te erkennen en te accepteren hoe de feitelijke situatie was en is. Maar simpelweg een absolute voorwaarde om een nieuwe stap te zetten. Ontkennen en klagen brengen je nooit verder.

Re-Spect

Inmiddels ben ik alweer ruim 20 jaar coach, adviseer en train ik ondernemende mensen. Ik geniet van mensen die durf en lef tonen om in mogelijkheden te denken. Net zoals ik dat zelf heb gedaan. Met Re-Spect is de cirkel rond: Ik kom uit een familie van ondernemers en sinds de oprichting van Re-Spect ben ik zelf naast coach ook ondernemer.

En die gekke naam?

Dat zit zo: jaren geleden nam ik deel aan een landelijke passiedag. Ik werkte toen in loondienst maar ook al deels voor mezelf. Maar er was nog geen echte naam voor mijn bedrijf. Een van de sprekers gaf uitleg over het woord respect. Respect komt van het Latijnse re - spectare, zo leerde ik. Het betekent nog eens, intens en scherp kijken naar de ander, waardoor je de kwaliteit van de ander beter waarneemt. Precies de nieuwe manier waarop ik werk. Eureka! Een nieuwe naam die de verfrissende aanpak van mijn bedrijf beschrijft. 

"Respect betekent nog eens, intens en scherp kijken naar de ander, waardoor je de kwaliteit van de ander beter waarneemt."

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.