Het Verhaal van

Conny Politiek-Joostema

Wat was je aanleiding om een re-integratietraject naar ondernemerschap op te pakken?

Vanuit de zorg aan bed naar een bureaufunctie in de zorg, door fysieke beperkingen, dit leverde mij geen echt werkplezier meer op. Ik ben een mensenmens met een droom. Ik wilde graag Rouw en Verlies begeleider worden, met mijn eigen praktijk aan huis. Ik ben de opleiding gaan volgen en heb deze behaald. Inmiddels terecht gekomen in een WW situatie en door mijn beperking kon ik niet meer zien hoe ik in loondienst kon functioneren. Ik kwam in een ziektewet uitkering terecht. Er heerst een pandemie en het bleef stil…….Niets doen zit niet in mij. Dus opzoek binnen het UWV, naar wat kan ik doen. Door de juiste werkbegeleider te treffen, kwam ik bij Re-Spect terecht. Samen in een groepje  gelijkgestemden werken aan een eigen bedrijfsplan onder leiding van Wiebe.

Hoe keek je aanvankelijk naar de dienstverlening van Re-Spect?

Eindelijk, zo blij om aan de slag te kunnen. Maar ook erg onzeker over mijn eigen ondernemersschap. Hoezo, kan ik dat? Hoe dan? Ik hou er niet van om mezelf te presenteren... Zoveel ideeën al in mijn hoofd, nu eindelijk de mogelijkheid om deze op papier te zetten, dat was ook mijn hulpvraag.  Dus blij en bezorgd de stap genomen. Ik ontdek graag.

Hoe heb je het traject ervaren?

Doordat Covid ons leventje behoorlijk bepaald, waren de trainingen online. En dat was heel goed te doen. Een groepje mensen waarmee je mee op loopt, elkaar feedback geeft, zaken deelt, werkt toch wel erg prettig. Gaandeweg het traject werd mijn bedrijfsplan heel concreet. Van ontelbare ideeën en gedachten in mijn hoofd, kwam het nu op papier. De bezielende begeleiding van Wiebe zorgde er mede voor dat ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg. Hij inspireert en laat je in de spiegel zien. Wie ben jij en wat wil jij?  In de 1 op 1 begeleiding kan Wiebe net even het duwtje (door mij “schop onder de kont” genoemd) geven, waardoor ik weer verder kon. Aan de hand van het werkboek werd stap voor stap mijn bedrijfsplan concreet, de doelgroep bepaald en mijzelf als ondernemer gevormd. Met een steeds groeiend zelfvertrouwen, had ik plezier in het maken van mijn bedrijfsplan. Dit traject had ik echt nodig.

Wat heeft het traject je opgeleverd?

Het bedrijfsplan staat. En ik sta er als ondernemer! Mijn eigen plan als houvast om bij de les te blijven, om mijn doelgroep helder te hebben en mijn te verwachtte financiële kant van het verhaal te behappen. Nooit gedacht dat ondernemer zijn zo inspirerend is. Mezelf presenteren gaat nu zo’n stuk vlotter en zelfverzekerder , waardoor contacten gemakkelijker te leggen zijn. Ik weet wat ik wil en wat ik niet wil. Recentelijk gestart met mijn eigen praktijk “Rouw is Liefde” en nu al de eerste cliënten mogen verwelkomen. Doen waar ik over droomde... hoe mooi is dat! Dankbaar dat ik via het UWV bij Re-Spect terecht ben gekomen, zodat alle ideeën en dromen nu op de juiste plek zijn samen gekomen en omgevormd zijn naar mijn eigen onderneming!

Conny Politiek-Joostema
Rouw- en Verlies begeleider bij
Rouw is Liefde
www.rouwisliefde.nl

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.