Ondernemen vanuit

Een WW-uitkering

Kan het? Jazeker, met een WW-uitkering kun je uitstekend starten met je eigen bedrijf. Hoe het werkt lees je hieronder.

Waarom ondernemen?

Vanuit je arbeidsmogelijkheden op eigen wijze doen wat wel kan. Eigen tijd indelen, zelfstandig werken, doen waarin je gelooft en doen wat bij je past.

Belangrijk

Het is belangrijk je WW-recht goed te kennen. Hoeveel maanden WW-recht heb je? Was je voor de start van de WW-uitkering al zelfstandig ondernemer? Verwacht je opdrachten te krijgen van je ex-werkgever?

Vanuit de WW-uitkering kun je op 2 manieren starten als ondernemer

Start met startperiode WW

Gedurende een periode van maximaal 26 weken kun je met gedeeltelijk behoud van je WW-uitkering starten met je eigen bedrijf. In deze periode heb je geen sollicitatieplicht. Je kunt je volledig toeleggen op de ontwikkeling van je bedrijf. UWV stelt voorwaarden aan de inzet van de startperiode. Je dient UWV onder meer te overtuigen met een kansrijk bedrijfsplan. Met dit plan laat je zien dat de kans groot is dat je van inkomsten uit je bedrijf kunt leven.

Start met urenkorting

Elke maand geef je aan UWV door hoeveel uren je direct en indirect hebt besteed aan je eigen bedrijf. Deze uren worden structureel gekort op je WW-uitkering. Besteed je een volgende maand minder uren aan je bedrijf dan gaat je WW-uitkering niet weer omhoog. Voor de uren waarvoor je nog een WW-uitkering ontvangt heb je sollicitatieplicht.

Wat levert het je op?

Naast heel veel voldoening en een impuls voor je zelfvertrouwen wordt je financieel gestimuleerd om te ondernemen. Je persoonlijke situatie bepaalt de keus voor een start vanuit de startperiode of de keus voor de start vanuit de urenkorting. Hoe dit exact werkt, leggen we je bij Re-Spect graag uit.

Krijg ik hulp van UWV voor en na de start van mijn bedrijf?

UWV stimuleert de start van je eigen bedrijf. Ondersteuning kan op verschillende manieren door UWV worden ingezet. In de meeste gevallen biedt UWV deze ondersteuning zelf. In een aantal situaties kun je ook gebruik maken van externe ondersteuning. Dit is van toepassing als je na een ziektewet-periode voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent geworden.

Wil je exact weten wat zelfstandig starten vanuit de WW-uitkering voor jou betekent? Wil je weten hoe ondersteuning voor jou kan worden ingezet? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakend gesprek.

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.