Het Verhaal van

Lianne Smid

Wat was je aanleiding om een re-integratietraject naar ondernemerschap op te pakken?

Omdat mijn gezondheid me ietwat in de steek gelaten had, kwam ik thuis te zitten met een WIA-uitkering. Nu is nietsdoen allesbehalve mijn ding, maar een kantoorbaan van 9 tot 5 lukte niet vanwege mijn schommelende gezondheid. Werken op tijden dat ik me goed voel; dat zou voor mij perfect zijn. Maar om zelf een eigen bedrijf te starten? Daar had ik allesbehalve kaas van gegeten. En toen kwam Wiebe, de expert die alles van het ondernemerschap weet, op mijn pad. Ik stapte bij hem in het Re-Spect traject om te onderzoeken of het starten van mijn eigen toko voor mij een optie was om toch weer aan het werk te gaan.
 
Hoe keek je toen aan tegen de dienstverlening van Re-Spect?
Ik vond het super spannend! Eerlijk gezegd had ik geen idee van wat ik van het traject kon verwachten. En ik had al helemaal geen idee wat er allemaal bij het starten van een bedrijf komt kijken. Met een open mind ben ik in het traject gestapt met het idee ‘baat het niet, het schaadt ook zeker niet’

Hoe heb je het traject ervaren?
Daar kan ik heel kort over zijn: fantastisch! Wiebe begeleidde vol aandacht, enthousiasme en met al zijn kennis en ervaring door het traject heen. ‘Samen’ schreven we mijn ondernemersplan, wat ik echt super inspirerend en leuk om te doen vond. Ik had er zoveel plezier in dat ik zelf steeds meer in het succes van mijn bedrijf begon te geloven. Ook ‘vertaalde’ Wiebe de complexe regels en onoverzichtelijke informatie van het UWV en de WIA-uitkering in super eenvoudige en heldere taal.

Wat heeft het traject je opgeleverd?
Een ondernemersplan dat staat als een huis! En het is niet alleen bij een plan gebleven: mijn bedrijf is up-and-running en binnen een jaar moest ik de eerste nieuwe klanten al ‘teleurstellen’ dat ik pas over een paar maanden weer ruimte en tijd had om ze te helpen. Wie had dat ooit gedacht? Nou ik zeker niet. Dus Wiebe; nogmaals ontzettend bedankt voor je fantastische begeleiding!

Lianne Smid
Lilly and the City
Lillyandthecity.nl

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.