Dashboard

Het financieel bedrijfsplan klaar en dan?

Met behulp van het Dashboard hou je ieder kwartaal op een eenvoudige manier grip op financiële zaken binnen je bedrijf. Dit Dashboard is afgestemd op het financieel bedrijfsplan.

Aan de slag

Stap 1

Download het Dashboard hier en open het in Microsoft Excel. Noteer je bedrijfsnaam en noteer het actuele boekjaar.

Stap 2

Vervang de omzetgroepen a tot en met e door de door jou gekozen omzet labels. Deze labels vind je in je financieel bedrijfsplan op het werkblad omzet en inkoop. Vul bij jaarprognose de omzetdoelstellingen voor je verschillende omzet labels in.

Het Dashboard is nu klaar voor gebruik.

Stap 3

Na ieder kwartaal werk je je Dashboard bij. Je kunt dit uitstekend combineren met het doen van de btw-aangifte. De volgende zaken vul je in:

Gerealiseerde omzet per omzetlabel in het afgelopen kwartaal

Nadat je de bedragen hebt ingevuld, zie je achter de jaarprognose welk percentage van de jaarprognose is behaald.

Saldo van je zakelijke bankrekening op de laatste dag in het kwartaal

Saldo van je openstaande debiteuren

Een debiteur is een klant die jij al wel een factuur hebt verstuurd, maar die factuur is nog niet betaald. Het totaalbedrag op de laatste dag van het kwartaal noteer je hier

Saldo van je openstaande crediteuren

Een crediteur is iemand die een factuur naar jouw bedrijf heeft verstuurd maar jij hebt de factuur nog niet betaald. Het totaalbedrag op de laatste dag van het kwartaal noteer je hier

Saldo btw

De meeste ondernemers doen ieder kwartaal aangifte voor de btw. De ene keer moet je btw betalen terwijl je een andere keer btw terugkrijgt. Het te betalen of te ontvangen btw-bedrag over het afgelopen kwartaal noteer je hier.

Stap 4

Als je consequent het Dashboard invult, haal je steeds meer informatie en ontwikkelingen uit de Excel sheet. Je krijgt grip op cijfers in je eigen bedrijf. Je kunt tijdig sturen als dat noodzakelijk is.

Hulp nodig?

  • Vind je het lastig om de resultaten uit je Dashboard te interpreteren?
  • Vind je het prettig deze resultaten met een ondernemersadviseur te bespreken?
  • Wil je je Dashboard nader afstemmen op je eigen bedrijf?

Neem dan vrijblijvend contact met Re-Spect op.